Andělské vanilkové rohlíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy vložíme nakrájené změklé máslo, přidáme mleté vlašské ořechy, moučkový cukr a hladkou mouku a promícháme. Vše dobře a rychle propracujeme rukama, až vznikne hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odležet v chladu.

Pak těsto přeložíme na pomoučený vál a necháme ho ohřát na pokojovou teplotu (rohlíčky se pak lépe tvarují a nepraskají, těsto ale nesmí být úplně změklé). Těsto rozdělíme na několik částí a vytvoříme z nich válečky. Nakrájíme je ostrým nožem na stejně velké kousky a z každého kousku těsta utvoříme kuličku, kterou pak rozválíme na malý váleček, stočíme do tvaru rohlíčku a špičky trochu zaoblíme, aby nebyly špičaté (lámaly by se).

Rohlíčky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný tukem, případně speciální plech, který není nutné vymazávat), vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut.

Upečené rohlíčky opatrně sundáme z plechu, nejlépe pomocí širokého kulatého nože a ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru ochuceném vanilkou.

Poznámka k receptu

Na obalení můžete použít i moučkový cukr smíchaný s vanilinovým. Ale rohlíčky obalené v cukru ovoněném pravou vanilkou jsou nesrovnatelně lepší. Zkrátka dokonalé.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...