Cukrářské piškoty - Savoiardi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C a k ruce si připravte dva plechy vyložené pečicím papírem, protože těsto na piškoty připravíte během chvíle. Oddělte bílky a žloutky ze tří vajec, bílky šlehejte vysokou rychlostí. Jakmile se vytvoří náznak sněhu, za stálého šlehání přisypte 75 g cukru krupice a vyšlehejte do tuhého, lesklého sněhu.

2. Žloutky lehce našlehejte vidličkou a opatrně vmíchejte do sněhu. Nakonec do mísy prosejte 90 g hladké mouky, 2 lžíce škrobu a lehce promíchejte. Získáte hladké, nadýchané těsto. Naplňte jím zdobicí sáček s hladkou koncovkou a na plech nastříkejte tenké proužky. Posypte je moučkovým cukrem, nechte 5 minut odstát, aby se cukr vstřebal, a posypte ještě jednou. Pečte 10–15 minut podle velikosti piškotů. Měly by získat jen lehce zlatavý nádech.

Poznámka k receptu

Savoiardi seženete v našich obchodech těžko, přesto není důvod nahrazovat je obyčejným piškoty. Domácí upečete bleskurychle – stačí na to základní suroviny, které máte doma. Využijete je na přípravu řady dezertů, od charlotty až po tiramisu, výborné jsou i jen tak namočené do kávy nebo horké čokolády. Ve vzduchotěsné nádobě je můžete skladovat měsíc.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...