Základní piškotové těsto

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z vajec oddělíme žloutky od bílků a žloutky nalijeme do mísy. Ke žloutkům v míse přilijeme vodu, přidáme dvě třetiny cukru, tedy 100 g a vanilinový cukr a vše vyšleháme do světle žluté pěny, nejlépe elektrickým šlehačem. Bílky nalijeme do čisté, zcela odmaštěné mísy, přidáme k nim špetku soli a vyšleháme do pevna.

K našlehanému sněhu v míse přidáme zbylý cukr (50 g) a dále šleháme, až vznikne tuhý sníh, který tvoří špičky.

Do vaječné směsi vmícháme část sněhu a zbylý sníh vmícháme lehkým převracením sněhu a žloutkové hmoty vařečkou. Na závěr opatrně vmícháme hladkou mouku smíchanou s maizenou (pokud chceme upéct dortový korpus, nahradíme maizenu polohrubou moukou), až vznikne hladké nadýchané těsto, které ihned použijeme.

Hodnocení: 2,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...