Ovocný chlebíček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí a lžíci mouky rozmícháme v části vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku se skořicí, muškátovým oříškem a solí, přidáme oba druhy rozinek, nasekané sušené ovoce a nastrouhanou nebo jemně nakrájenou citronovou a pomerančovou kůru. V hrnku rozmícháme vejce s olejem a zbylým vlažným mlékem a tuto směs přilijeme do mísy s moukou. Přilijeme vzešlý kvásek, dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto. Přeložíme ho na vál poprášený hladkou moukou a znovu ho důkladně propracujeme. Pak ho zakryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout.

Takto připravené těsto znovu na válu prohněteme, rozdělíme na dvě poloviny a každou vytvarujeme do bochánku podle velikosti formy. Bochánky vložíme do dvou vymazaných a vysypaných forem, necháme je ještě jednou vykynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

Chlebíčky upečeme v troubě vyhřáté na 180 – 200 °C (asi 30 - 40 minut). V polovině pečení potřeme chlebíčky na povrchu trochou mléka, aby získaly hezkou kůrčičku a barvu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...