Tyrolský ovocný chléb

Seznam surovin

Na potírání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nakrájené ovoce promícháme s hruškovicí, kořením a nastrouhanými kůrami a necháme asi 1/2 hodiny odležet.

V míse smícháme obě prosáté mouky, mléko, vejce, cukr, melasu, vlažné rozpuštěné máslo, rozdrobené droždí a špetku soli a těsto necháme pod utěrkou na teplém místě 30 minut kynout. Pak do něj vmícháme ovoce a mandle a vypracujeme tuhé těsto. Vytvarujeme z něj bochánek, položíme ho na vymazaný plech, poprášíme moukou a necháme asi hodinu v teple kynout.

Pak chléb vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C stupňů, po 20 minutách snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme asi 50 minut. Poslední půlhodinu potíráme chléb medem rozmíchaným s džusem a máslem, aby získal hezkou kůrku. Po vychladnutí chléb zabalíme do fólie a necháme alespoň týden rozležet.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde