Jidáše s medem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rozdrobené droždí promícháme se lžící cukru, přidáme trochu vlažného mléka a lžíci mouky a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Do mísy nasypeme zbylou mouku, zbylý moučkový cukr a vanilkový cukr, přidáme nakrájené změklé máslo, žloutky, citronovou kůru a špetku soli, přilijeme zbylé vlažné mléko a vzešlý kvásek a vypracujeme pružné hladké těsto. Posypeme ho lehce moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na pomoučeném válu na kousky, z kterých vyválíme malé copy dlouhé asi 10 cm a každý stočíme do spirály.

Jidáše přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pak je potřeme vejcem rozšlehaným s troškou mléka, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut do růžové barvy.

Horké upečené jidáše přelijeme medem a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Jidáše můžete před upečením ještě posypat nasekanými mandlemi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...