Biskupský chlebíček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mírně nahřáté máslo utřeme s moučkovým cukrem. Přidáme jedno po druhém vejce a znovu důkladně utřeme. Pak zlehka vmícháme směs prosáté mouky, rozinek, proslazeného ovoce (rozinky a ovoce můžeme nejdříve zvlhčit trochou rumu), prášku do pečiva, citronové kůry a soli.

Těsto naplníme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a povrch uhladíme. Formu s těstem vložíme do trouby vyhřáté na 180 – 200 °C a pečeme asi 40 minut.

Hotový chlebíček vyklopíme z formy a po vychladnutí ho přelijeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...