Šlehačková roláda

Seznam surovin

Na náplň:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme žloutky s dvěma třetinami cukru a pomerančovou kůrou do pěny. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, přisypeme zbylý cukr a vyšleháme do pevna. Postupně ho vmícháme střídavě s prosátou moukou smíchanou s kakaem do žloutkové pěny, těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 5 - 7 minut v troubě vyhřáté na 190 °C. Ještě teplý plát stočíme do rolády, zabalíme do čisté utěrky a necháme vychladnout.

Mezitím v kastrůlku krátce povaříme pomerančovou šťávu s cukrem, rumem a kakaem. Když se vše rozpustí, směs odstavíme z ohně a necháme zchladnout. Smetanu ušleháme do tuha a podle chuti ji případně ještě osladíme.

Vychladlý plát opatrně rozbalíme a potřeme svařeným pomerančovým sirupem. Necháme ho vsáknout, pak plát potřeme šlehačkou (asi 4 lžíce si necháme na potření) a opět stočíme. Roládu zabalíme do fólie a necháme asi hodinu ztuhnout v chladu.

Na závěr roládu rozbalíme, potřeme zbylou šlehačkou, posypeme stříbrnými perličkami, případně ozdobíme hvězdičkami, opatrně zakryjeme fólií a necháme ještě alespoň 2 hodiny v chladu rozležet.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...