Piškotová roláda Tiramisu

Seznam surovin

  • piškotové těsto 1/2 dávky (1 lžíci vody nahradíme 1 lžící mandlového likéru)
  • kakao 2 lžíce (na posypání)

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení ve vrstvě asi 1,5 cm a upečeme dozlatova při 200 °C (asi 8 – 10 minut). Horký plát opatrně překlopíme na vál, ihned z něj stáhneme papír, plát položíme na čistý papír, stočíme ho do rolády a necháme vychladnout.

Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby byly potopené, necháme je nabobtnat a pak lehce zahřejeme, až se želatina rozpustí. Žloutky vyšleháme se dvěma lžícemi cukru do pěny, postupně přidáváme mascarpone a rozpuštěnou želatinu a na závěr přišleháma sníh ušlehaný z bílků a zbylé lžíce cukru.

Vychladlý plát znovu rozvineme, seřízneme do tvaru obdélníku a potřeme ho třemi čtvrtinami náplně. Podél spodní strany rozložíme odkrojené kousky plátu, pokapeme je kávou a necháme nasáknout. Plát pevně stočíme do rolády, zabalíme ji do fólie a necháme v chladu ztuhnout.

Na závěr na roládu nastříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou zbylou náplň, posypeme ji kakaem a necháme vychladit.

Recept na piškotové těsto najdete zde.

Hodnocení: 3,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...