Ořechová roláda

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky utřete s kakaem a cukrem do husté pěny. Mouku prosejte, smíchejte s mletými ořechy a nastrouhanou citronovou kůrou a přimíchejte do žloutkové pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do těsta.

Pečicí papír důkladně natřete tukem a posypte moukou, položte ho na plech a rozetřete na něj těsto. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180°C a těsto rychle upečte. Hotový plát těsta opatrně zbavte papíru a potom ho pomocí navlhčené utěrky sbalte do závinu a nechte vychladnout.

Změklé máslo smíchejte s cukry a ořechy a umíchejte hladký krém. Vychladlou roládu opatrně rozbalte, natřete na ni krém a zatočte.

Moučkový cukr utřete s citronovou šťávou do hladké polevy, a tu natřete na roládu. Ihned do polevy zamáčkněte půlky ořechů (v pravidelných vzdálenostech) a nechte zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...