Kokosová roláda s jemným krémem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku a citronovou šťávu a kůru, promícháme a na závěr do těsta lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C a upečeme dozlatova (asi 10 – 12 minut).

Ještě teplý upečený plát opatrně překlopíme na vlhkou utěrku, stáhneme z něj papír na pečení, plát pomocí utěrky stočíme do rolády a necháme vychladnout.

Mezitím připravíme krém. Mléko smícháme s hrubou moukou, za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme z ohně a za občasného míchání necháme kaši vychladnout. Žloutky utřeme se změklým máslem a moučkovým cukrem do pěny, do které postupně po lžičkách přidáme vychladlou kaši a dobře promícháme.

Vychladlý upečený plát rozbalíme, potřeme připraveným krémem (malou část si necháme stranou) a znovu svineme do rolády, kterou na povrchu potřeme zbylým krémem a posypeme strouhaným kokosem.

Poznámka k receptu

Máte-li rádi chuť kokosu, pokapejte vychladlý plát kokosovým likérem a teprve pak ho potřete krémem. Roláda bude mít ještě intenzivnější kokosovou chuť i vůni.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...