Dýňová roláda

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte dýňové pyré. Zkombinujte různé druhy dýní nebo použijte pouze hokkaidó, jehož dužina je krásně pevná. Slupku navíc nemusíte loupat. Dýni rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky. Pečte při 200 °C hodinu, nechte chvíli vychladnout a rozmixujte. Zbylé pyré po menších porcích můžete uložit do mrazáku.

2. Teplotu v troubě snižte na 190 °C. Vyndejte z lednice máslo a krémový sýr. Vejce a cukr dejte do mísy od robotu a šlehejte na vysoké otáčky 5–10 minut. Vznikne světlá, našlehaná hmota. Do menší misky prosejte všechny sypké suroviny. Do ušlehaných vajec vmíchejte dýňové pyré a pak i sypkou směs. Pracujte rychle.

3. Rovný plech vyložte pečicím papírem, nalijte na něj těsto a stěrkou je rozetřete rovnoměrně po celé ploše. Pečte 13–15 minut nebo dokud se piškot po lehkém stlačení prstem nevrací zpět. Připravte si utěrku, posypte ji moučkovým cukrem a upečenou roládu na utěrku překlopte. Ihned opatrně stáhněte pečicí papír a pomocí utěrky plát těsta zarolujte. Položte na mřížku a nechte vychladnout.

4. Zatímco roláda chladne, nasypte na plech vlašské ořechy a dejte do vyhřáté trouby. Stačí jim pár minut, než se rozvoní. Opečené ořechy nahrubo posekejte. Krémový sýr vyšlehejte s máslem dohladka, přidejte vanilkový extrakt, podle chuti cukr a vmíchejte ořechy.

5. Roládu rozbalte, potřete krémem a pečlivě zarolujte. Pevně ji zabalte do alobalu nebo potravinářské fólie a nechte přes noc ztuhnout v lednici.

Poznámka k receptu

Lehká, nadýchaná, vláčná a příjemně kořeněná – to je podzimní královna všech moučníků od Lucie. Odolejte pokušení a nechte ji přes noc odležet v lednici, chutě se dokonale prolnou.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...