Čokoládová roláda plněná tvarohem

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cukr, změklé máslo a žloutky utřeme do pěny. Přidáme rozemleté piškoty a nastrouhanou čokoládu (nebo kakao) a dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, uhladíme ho, vložíme do trouby vyhřáté asi na 180 °C a pečeme přibližně 12 minut. Zda je těsto upečené poznáme vpíchnutím špejle do středu těsta. Po vytažení musí zůstat suchá a čistá.

Ještě teplý upečený plát překlopíme na vlhkou utěrku, opatrně z něj stáhneme pečící papír, plát pomocí utěrky zarolujeme a necháme vychladnout.

Mezitím připravíme tvarohovou náplň. V míse rozmícháme měkký tvaroh s vejci, citronovou kůrou a malým kouskem změklého másla na hladký krém, který podle chuti osladíme vanilkovým cukrem.

Vychladlý upečený plát rozvineme, potřeme připravenou tvarohovou náplní a znovu svineme do rolády, kterou posypeme vanilkovým moučkovým cukrem a kousky čokolády.

Poznámka k receptu

Pravý vanilkový cukr (ne jeho umělou náhražku s vanilinem) si snadno připravíte doma. Stačí, když do sklenice s cukrem (moučkovým nebo krupicovým, podle toho, jaký potřebujete) vložíte rozříznutý vanilkový lusk, dobře sklenici uzavřete a necháte takto několik dnů stát.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...