Řezy s piškotovým vrškem

Seznam surovin

Na linecké těsto:

Na piškotové těsto:

Na nádivku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme linecké těsto. Na vál prosejeme mouku a smícháme ji s cukrem, citronovou kůrou a špetkou soli. Do mouky nakrájíme na drobné kostičky tuk a přidáme žloutky. Těsto zpracujeme nejprve nožem a pak rychle rukama vychlazenýma pod ledovou tekoucí vodou. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladničce hodinu odležet.

Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 4 mm, pomocí válečku ho přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Na piškotové těsto utřeme v míse žloutky s cukrem do pěny, přidáme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli a pak do směsi zlehka vmícháme prosátou mouku. Na nádivku smícháme tvaroh s cukrem a sněhem ušlehaným z bílků.

Upečený plát z lineckého těsta na plechu potřeme tvarohovou nádivkou, rozetřeme na ni piškotové těsto, vše vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 35 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Tvarohový krém můžete dochutit lžičkou rozpustné kávy nebo lžící granka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...