Piškotové řezy s papájou

Seznam surovin

Na krém:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čaj zalijeme 3 - 4 lžícemi vroucí vody, necháme vylouhovat a pak vodu slijeme a odměříme 3 lžíce.

Těsto připravíme podle návodu na straně 81, pouze vodu nahradíme 3 lžícemi čajového extraktu. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, upečeme při 175 °C dozlatova (trvá to asi 15 minut) a necháme vychladnout.

Mezitím připravíme krém. Cukr rozpustíme v kastrůlku, necháme ho lehce zkaramelizovat a prochladnout. Zalijeme ho smetanou, provaříme a směs zchladíme na 40 °C. Přidáme rozlámanou čokoládu, změklé máslo, vše společně rozpustíme a opět necháme zchladnout.

Želatinu na polevu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Vodu svaříme s citronovou šťávou a cukrem, přimícháme želatinu a likér a mícháme, dokud se želatina nerozpustí (již nevaříme).

Po prochladnutí krém natřeme na upečený korpus a poklademe ho plátky oloupané a zrnek zbavené papáji. Kolem celého plátu uděláme ohrádku z pruhu několikrát přeloženého alobalu, plát přelijeme chladnoucí polevou, necháme alespoň 2 hodiny vychladit a pak nakrájíme na řezy.

Poznámka k receptu

Náplň můžete nahradit čokoládovým krémem a polevu dortovým želé. Obojí se prodává v prášku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...