Pomerančové řezy

Seznam surovin

Na těsto:

Na krém:

Na rosol:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce s cukry vyšleháme do pěny, přilijeme olej a vmícháme prosátou mouku a prášek do pečiva. Hladké těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného hlubšího plechu. Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 35 minut a hotový necháme na plechu vychladnout.

Pudinkový prášek rozmícháme v 1 dl mléka a zbylé mléko přivedeme k varu. Vmícháme pudinkovou směs a za stálého míchání na mírném ohni převaříme 2 minuty. Pudinkovou kaši mícháním vychladíme a vešleháme do ní změklé máslo, cukr a nakonec alkohol. Krém necháme v lednici 30 minut tuhnout. Vychladlý korpus potřeme zavařeninou, na ni rovnoměrně rozetřeme krém a vše necháme v lednici vychladit.

Želatinu necháme nabobtnat ve 2 dl džusu, zalijeme ji zbylým džusem, přisypeme cukr a v horké vodní lázni za stálého míchání vše rozpustíme. Mírně zchladlý rosol nalijeme na moučník a necháme v chladu 3 hodiny tuhnout. Před podáváním moučník nakrájíme na řezy, ozdobíme dotuha ušlehanou smetanou a ozdobíme nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...