Piškotový řez s přelivem ze sušených švestek

Seznam surovin

Na těsto:

Na přeliv:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s vodou a dvěma třetinami cukru do pěny. Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu a po částech do něj vešleháme zbylý cukr. Prosátou mouku s kukuřičným škrobem po částech zlehka vmícháme do žloutkové směsi a nakonec vmícháme sníh. Připravené těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení ve vrstvě silné asi 2,5 cm a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10 minut dozlatova.

Na vanilkovou omáčku svaříme dvě třetiny mléka se špetkou soli. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek, cukr a žloutek. Pudinkovou směs vmícháme za stálého šlehání do vroucího mléka a převaříme asi 3 minuty.

Víno svaříme s medem a cukrem, přidáme rum, povidla, koření a citronovou kůru a zvolna rozvaříme na hladkou omáčku. Vanilkovou omáčku rozdělíme na talíře, doplníme kouskem piškotu a přelijeme švestkovým přelivem.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...