Ořechový dezert se šlehačkou

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílky s cukrem ušlehejte do hustého sněhu. Přišlehejte postupně žloutky. Prosetou mouku s práškem do pečiva a ořechy zlehka vmíchejte do hmoty. Těsto vlijte do vymazaného a vysypaného
plechu s vyšším okrajem a vložte do trouby vyhřáté na 180° C.

Moučník upečte a nechte vychladnout. Z mléka, žloutků a polohrubé mouky uvařte hustou kaši, vmíchejte do ní vanilkový cukr a za občasného míchání ji nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem a postupně do zašlehejte kaši.

Krémem natřete vychladlý korpus. Ušlehejte tuhou šlehačku, natřete ji na krém, posypte ořechy a nastrouhanou čokoládou a uložte do chladu, aby moučník ztuhl. Potom nakrájejte na řezy.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...