Mini medovníčky

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Celé vejce vyšleháme se žloutky a cukrem do pěny. Přidáme teplý tekutý med, zakysanou smetanu a koňak smíchaný s instantní kávou a dobře promícháme. Na závěr vmícháme prosátou hladkou mouku s perníkovým kořením a sodu, kterou jsme nejdříve přelili octem, a znovu dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, stejnoměrně ho uhladíme a upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C (asi 15 minut).

Připravíme krém. Mléko smícháme v hrnci s hladkou moukou a cukrem a za stálého míchání uvaříme hustou kaši (asi jako krupicovou). Hrnec odstavíme z ohně a kaši dále šleháme, dokud nevychladne. V misce utřeme vanilinový cukr se žloutky a změklým máslem, tuto směs postupně zašleháme do kaše a dále šleháme, až vznikne hladký krém.

Vychladé upečené těsto rozkrojíme podélně na tři pláty. Spodní potřeme vrstvou krému, přiklopíme ho druhým plátem, který potřeme větší částí zbylého krému a zakryjeme posledním plátem. Ten potřeme tenkou vrstvou zbylého krému, posypeme drcenými ořechy a necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním moučník nakrájíme na čtvercové řezy.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...