Karamelizovaný krém

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dužninu avokáda rozmixujeme v sekacím strojku s obyčejným cukrem a vejci na jemný krém. Nalijeme ho do mísy a přišleháme mascarpone a špetku soli.

Kulaté zapékací misky lehce vymažeme máslem, naplníme je připraveným krémem a naskládáme je na pekáček. Naplníme ho horkou vodou tak, aby sahala asi do dvou třetin výšky misek, pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a krém takto pečeme ve vodní lázni asi 45 minut (upečený krém musí být po celém povrchu při lehkém zmáčknutí prstem stejnoměrně pružný).

Misky s krémem necháme vychladnout a vychladit, pak krém posypeme tenkou vrstvou třtinového cukru, misky postavíme pod gril rozpálený na nejvyšší stupeň a cukr necháme zkaramelizovat. Podáváme ihned, ozdobené čerstvým ovocem.

Poznámka k receptu

Pokud nemáte gril nebo je málo výkonný, zahřejte třtinový cukr na pánvičce, až se rozpustí a zkaramelizuje a krém pak přelijte tenkou vrstvou karamelu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...