Třešňové galettky s borůvkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku smíchejte s cukrem a solí. Poté přidejte kokosový olej a vodu. Vše pořádně promíchejte a vypracujte ze směsi hladké těsto. Dle potřeby ještě přidávejte mouku, ale zase ne moc, jen pro snazší zpracování. Těsto vložte do sáčku či omotejte fólií a nechce 1 hodinu odležet v lednici. Poté si těsto rozdělte na 4 díly. Každý díl vyválejte a vytvarujte do kruhu. Poté skládejte cca 1-1,5 cm od okraje ovoce – já střídala půlené třešně a borůvky. Kraje těsta opatrně přehněte na okraj k ovoci a vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem. Na plechu ještě galettky dotvarujte a okraje potřete vyšlehaným vejcem. Pečte dozlatova cca 30 minut při 160 °C.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...