ROZMARÝNOVO-BANÁNOVÝ TATIN

Seznam surovin

Těsto:

Karamel:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte karamel: cukr nechte na pánvi rozpustit na karamel, za stálého míchání k němu přilijte smetanu a krátce povařte, aby se spojil do hladké hmoty. Jemně osolte, zvýrazní to chuť karamelu.

2. Připravte těsto: v míse promíchejte vejce s cukrem. Máslo rozpusťte, a dokud je horké, přilijte studené mléko, směs vlijte k vejci, přidejte všechny ostatní suroviny a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Formu vyložte pečicím papírem. Vlijte karamel, na něj rozložte podélně rozkrojené banány a zalijte je připraveným těstem. Dejte formu do trouby předehřáté na 180°C a pečte 20–25 minut. Koláč nechte trochu zchladnout a pak ho vyklopte, aby se zkaramelizované banány dostaly navrch.

Poznámka k receptu

Variace na známý francouzský koláč nás uhranula spojením jemných chutí banánu a karamelu. Je skvělý teplý a možná by byl dobrý i studený, ale to těžko zjistíte – jakmile ho ochutnáte, neodtrhnete se od něj.

FORMA O PRŮMĚRU 20CM

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...