Píchaný koláč babičky Šafránkové

Seznam surovin

Rumová poleva:

Čokoládová poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce utřeme s cukry, vešleháme olej a do pěny vmícháme mléko a prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, vrch urovnáme stěrkou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut.

Rumovou polevu připravíme tak, že v misce smícháme moučkový cukr s kakaem. Na mírném plameni rozpustíme máslo a přidáme je do misky. Máslo s cukrem a kakaem utřeme dohladka a po kapkách vmícháme rum. Ještě horký koláč pravidelně propícháme obráceným koncem vařečky a přelijeme rumovou polevou. Roztíráme ji hlavně do propíchaných otvorů, necháme vychladnout a potom v chladu ztuhnout.

Čokoládu nalámeme do nádoby, přidáme tuk Omega a ve vodní lázni za stálého míchání vše rozpustíme. Vychladlý koláč přelijeme polevou, posypeme kokosem nebo moučkovým cukrem a necháme ztuhnout v lednici.

Poznámka k receptu

Vrch píchaného koláče před pečením posypejte ještě nastrouhanými jablky a kousky nakrájených švestek.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...