Ořechové koláčky

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

  • nádivka 200 gramů (ořechová (domácí nebo kupovaná))

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozpustíme ve vlažném mléce s cukrem a kvásek necháme na teplém místě vzejít. Mouku, vanilkový cukr a špetku soli nasypeme do mísy, přidáme vejce a nastrouhané máslo, přilijeme vzešlý kvásek a vypracujeme tužší těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Přísady na drobenku promneme prsty. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 0,5 cm a obrácenou skleničkou z něj vykrájíme asi 20 koleček. Na každé kolečko dáme lžičkou ořechovou nádivku a na nádivku trochu sladké drobenky.

Okraje koláčků potřeme rozšlehaným vejcem, koláčky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut. Upečené koláčky necháme prochladnout a pak je pocukrujeme.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...