Okaté koláčky

Seznam surovin

Povidlová nádivka:

Tvarohová nádivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Obě mouky smícháme a prosejeme na vál se solí a cukrem. Přidáme najemno rozdrobené droždí a promícháme. Mléko rozšleháme se žloutkem a vejcem a zalijeme jím mouku. Přidáme nastrouhaný tuk a vařečkou vymícháme hladké a vláčné těsto. Část oddělíme, ostatní zabalíme do fólie a ponecháme v lednici (aby těsto nekynulo).

Plech vyložíme papírem na pečení. Z těsta odkrajujeme kousky velké asi 3 x 3 x 3 cm a tvoříme z nich kuličky. Rozložíme je na plech dál od sebe a dnem skleničky každou zploštíme tak, aby koláček měl po obvodu silnější okraj. Koláčky naplníme trochou tvarohové nádivky, do středu dáme trochu povidlové nádivky a na ni mandli. Stejně zpracujeme i těsto uložené v lednici.

Zbylé vejce rozšleháme a potřeme jím okraje koláčků. Koláčky necháme 5 minut kynout a pak je pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 12 - 14 minut. Vlažné koláčky posypeme cukrem.

Povidlová nádivka

Švestková povidla smícháme s piškoty a dáme stranou.

Tvarohová nádivka

Pudinkový prášek rozmícháme v mléce. Vejce rozšleháme a smícháme s rumovým aroma, tvarohem a cukrem a do této hmoty zapracujeme rozmíchaný pudink.

Ingredience na 60 koláčků.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...