Meruňkový koláč kynutý

Seznam surovin

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse rozmíchejte mouku s droždím a špetkou soli. Rozehřejte heru, zalijte ji mlékem, přidejte vejce, 2 lžíce cukru a rozšlehejte. Mléko s tukem nalijte k mouce a vypracujte vláčné těsto, které nechte vykynout.

Těstem vyplňte vymazanou koláčovou formu (nebo plech), pokryjte ho rozpůlenými vypeckovanými meruňkami a nechte ještě chvilku kynout.

Z másla, cukru a hrubé mouky vytvořte drobenku a posypte s ní ovoce. Koláč vložte do předehřáté trouby a při 180°C upečte (asi 30 minut).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...