Medový koláč s ořechovou polevou

Seznam surovin

Na náplň:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z mouky, nasekaného másla, cukru a vody rychle vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučeném válu na plát a vyložíme jím vymazanou kulatou formu (nebo několik menších forem). Vložíme ji do trouby vyhřáté na 180 °C a těsto upečeme doběla (spíše ho jen několik minut předpečeme).

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme med, máslo a nasekané ořechy, dobře promícháme a náplň rozetřeme na předpečené těsto ve formě. Koláč vrátíme do trouby, stáhneme teplotu na 170 °C a pečeme asi 40 minut.

Mezitím připravíme polevu. Za stálého míchání zahřejeme med, cukr a máslo, až se cukr zcela rozpustí. Vmícháme půlky ořechů, polevu rozetřeme na upečený koláč a dopečeme ještě 10 – 15 minut, dokud povrch nezačne hnědnout. Hotový koláč po vychladnutí nakrájíme ostrým, nejlépe zubatým nožem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...