Linecké koláčky s čerstvými třešněmi

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, rozkrájíme do ní změklé máslo, přidáme cukr, žloutky a citronovou šťávu a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet asi 3 hodiny.

Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a vykrojíme z něj větší kolečka, kterými vyložíme kulaté formičky na koláčky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 175 °C, zvolna upečeme dozlatova (asi 15 - 20 minut) a necháme vychladnut.

Mezitím připravíme krém. Mléko rozmícháme s pudinkovým práškem a hrubou moukou a za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a po lžičkách do něj vmícháme vychladlou kaši, až vznikne hladký krém.

Upečené vychladlé korpusy z lineckého těsta opatrně vyklopíme z formiček, rovnoměrně na ně rozetřeme připravený krém a koláčky poklademe čerstvými třešněmi. Před podáváním koláčky poprášíme moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...