Kynutý koláč s jablky a brusinkami

Seznam surovin

Na náplň:

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do vlažného se špetkou cukru a mouky a kvásek necháme na teplém místě vzejít.

Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, vejce, žloutek, špetku soli a vlažné rozpuštěné máslo, přilijeme kvásek a pracujeme hladké těsto, které necháme v teple 30 minut kynout.

Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Všechny přísady na drobenku smícháme, promneme prsty a smícháme s jablečnými kostičkami.

Z vykynutého těsta utvoříme na pomoučeném válu dva bochánky, necháme je ještě krátce vykynout a pak každý rozválíme na kulatý plát. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, pokryjeme vrstvou připravených jablek a ponecháme asi 0,5 cm volné okraje, které potřeme rozšlehaným vejcem.

Na jablečnou náplň rozdělíme lžičkou kopečky kompotovaných brusinek a vše ještě posypeme kokosem.

Koláče vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a zprudka zapečeme 5 minut. Pak teplotu snížíme na 190 °C a pečeme dalších asi 15 minut dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...