Kynutý bramborový koláč s rebarborou

Seznam surovin

Na náplň:

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mléko lehce nahřejeme a polovinu odlijeme do hrnku. Přisypeme do něj lžičku cukru, přidáme droždí a rozmícháme dohladka. Studené brambory prolisujeme přes síto do mísy, přidáme zbylý cukr, mouku se špetkou soli, rozehřátý tuk, rozmíchané droždí a vejce a podle hustoty postupně přidáváme mléko tak, abychom zpracovali tužší těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát, vyložíme jím máslem vymazanou formu na koláč, lehce ho přimáčkneme ke stěnám a přebytečné okraje odřízneme.

V kovové misce vyšleháme vejce se žloutky do pěny. Přimícháme polovinu mléka, misku postavíme do horké vodní lázně a směs mícháme do zhoustnutí. Přimícháme do ní druhou polovinu mléka s rozmíchaným pudinkovým práškem a cukrem, směs přelijeme do kastrůlku a zahříváme za stálého míchání, dokud nezhoustne. Odstavíme ji z ohně a za občasného promíchání necháme zchladnout.

Rebarboru očistíme, omyjeme a nakrájíme na 2 cm dlouhé špalíčky. Jahody omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. V misce smícháme mouku s cukrem a máslem a promneme prsty na drobenku.

Připravený krém rozetřeme na těsto ve formě, poklademe ho rebarborou, přidáme jahody a posypeme drobenkou. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 165° C asi 30 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...