Kynuté tvarohové koláče s rozinkami

Seznam surovin

Na náplň:

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnku nebo misce rozmícháme menší množství vlažného mléka s droždím, několika lžícemi mouky a lžičkou cukru, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy nasypeme prosátou mouku, přilijeme zbylé vlažné mléko a přidáme i zbylý cukr. Pak přilijeme žloutky ohřáté na pokojovou teplotu, přidáme rozpuštěný vlažný tuk a citronovou kůru a nakonec vzešlý kvásek a za postupného přisypávání soli důkladně vše promícháme vařečkou, až se těsto spojí (trvá to nejméně 20 minut). Zpracované těsto setřeme z vařečky a stěn mísy, jemně poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě (nejvýše do 40 °C) na 30 minut vykynout. Pak ho několikrát promícháme, aby se provzdušnilo, a necháme v míse dokynout, až zdvojnásobí svůj objem.

Všechny suroviny na náplň smícháme v míse. Mouku na drobenku nasypeme na vál, rozsekáme do ní máslo, přidáme cukr a prsty vše rozdrobíme.

Vykynuté těsto rozkrojíme na 4 díly. Opatrně je rozválíme na pomoučeném válu na kruhové pláty silné asi 1 cm, přeložíme je na vymazaný plech, pokryjeme je tvarohovou náplní a posypeme drobenkou. Vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a když těsto nabude a začne zlátnout, zmírníme teplotu na 160 °C a koláče dopečeme dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...