Koláč s lesním ovocem

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme změklé máslo s oběma druhy cukru, přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Vmícháme vlažné mléko a nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a lehce promícháme.

Velkou hlubší kulatou koláčovou formu vyložíme kruhem vystřiženým z papíru na pečení, nalijeme do ní připravené těsto a formou lehce zatřeseme, aby těsto vytvořilo rovnoměrnou vrstvu.

Na těsto nasypeme omyté a odkapané čerstvé (nebo mražené) ovoce tak, aby po obvodu zůstal neposypaný pruh těsta. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova. Pak zkusíme zapíchnout do těsta špejli nebo syrovou špagetu a pokud po vytažení zůstane suchá a bez drobečků, je těsto propečené a koláč hotový. Necháme ho prochladnout a před podáváním ho pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Tento letní koláč je naprosto univerzální. Můžete na něj použít jakékoli letní ovoce. Výborný je s třešněmi nebo višněmi, s meruňkami, broskvemi, rybízem nebo třeba s angreštem. A když nemáte čerstvé ovoce, použijte mražené. My jsme navíc obalili čerstvé maliny v krystalovém cukru, abychom vytvořili efekt ojíněného ovoce.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...