Jahodovo-rebarborové galettes

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse smíchejte mouku, moučkový cukr a sůl. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a udělejte drobenku. Do mísy nalijte vodu a rychle rukama vytvořte kompaktní těsto, zabalte je do potravinové fólie a uložte na hodinu do lednice.

2. Zatímco těsto odpočívá, připravte náplň. Jahody zbavte stopek a pokrájejte na menší kousky. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na 5 mm silné plátky. Vložte do mísy a opatrně promíchejte s cukrem a škrobem.

3. Těsto vyndejte z lednice a na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte na výšku 4 mm. Vykrojte 8 koleček o průměru 14 cm a naskládejte je na pečicí papír. Na každé kolečko nasypte trochu mandlové mouky (vsákne do sebe šťávu z náplně a nerozmočí tak těsto) a naneste lžící náplň. Okraje těsta přehněte přes náplň a pečlivě utěsněte. Připravené galettes přendejte i s pečicím papírem na prkýnko a uložte na 15 minut do mrazáku.

4. Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce rozmíchejte se lžící mléka a potřete jím přehnuté okraje těsta. Galetky posypte cukrem a pečte 30–35 minut dozlatova.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...