Jablkový piškot

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky utřete s cukrem do pěny. Jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte (nebo nakrájejte na malé kostičky). Přidejte je do žloutkové pěny, přisypte mouku prosetou s práškem do pečiva a skořicí a promíchejte.

Z bílků ušlehejte tužší sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do vymazané a vysypané koláčové nebo dortové formy a vložte ji do trouby vyhřáté na 180°C.

Koláč upečte dozlatova (asi 45 minut), nechte vychladnout a potom ho posypte mandlovými lupínky a moučkovým cukrem. Porce můžete doplnit ušlehanou šlehačkou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...