Jablečný koláč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte těsto podle základního návodu, vyložte jím formu a dejte chladit. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. nasypte je do mísy, pokapejte citronovou šťávou, přidejte cukr, skořici, citronovou kůru, sůl a škrob. Promíchejte a nasypte do formy na vychlazené těsto. nakonec nakrájejte 2 lžíce másla na kousky a položte na jablka.

2. Rozválejte druhý díl těsta a vykrájejte z něj vybrané tvary. Formy vyndejte z lednice, naplňte jablečnou směsí a potřete okraje žloutkem s mlékem. Ozdobte koláč, potřete žloutkem i vrchní těsto a pečte v troubě předehřáté na 190°c asi 30–40 minut, dokud koláč nezezlátne. Nechte ho ve formě zchladnout, nejlépe na mřížce.

Recept na základní těsto najdete zde

Poznámka k receptu

Tradiční chuť jablečného štrúdlu získá elegantní rámec, který probouzí fantazii. Pusťte se do velkého koláče nebo jablečných miniatur.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...