Hrnkový meruňkový koláč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hrubou a polohrubou mouku smícháme v míse s cukrem a práškem do pečiva, přidáme vejce, přilijeme mléko a olej a umícháme těsto připomínající hustou kaši. Meruňky opláchneme, rozpůlíme a vypeckujeme.

Připravené těsto rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy (nebo na plech), poklademe ho půlkami meruněk (vnitřní stranou nahoru a vypouklou stranou dolů) a posypeme je nejprve strouhankou a pak moučkovým cukrem.

Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a upečeme dozlatova.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 2,5 dl

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...