FRANCOUZSKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S MÁKEM

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Všechny suroviny na těsto ručně nebo v robotu smíchejte a uhněťte. Těsto vytvarujte do koule, zploštěte válečkem a rozválejte na placku, kterou snadno rozprostřete do koláčové formy. Těsto prsty vtlačte do okrajů a přečnívající části přejeďte a odřízněte válečkem (ve vyšší rovné formě udělejte okraje asi 3 cm vysoké a zarovnejte je rádýlkem). Dno propíchejte vidličkou a formu dejte na chvíli do lednice.

2. Formu s těstem přesuňte do trouby rozpálené na 180 °C a pečte 8–10 minut. Poté vyjměte z trouby a korpus nechte ve formě trochu zchladnout, těsto tak bude křupavější. Teplotu trouby snižte na 150 °C (horký vzduch) nebo 170 °C (klasická trouba).

3. Smíchejte všechny suroviny na náplň. Je-li příliš hustá, povolte ji trochou mléka nebo smetany a nalijte na předpečený korpus. Vše opatrně přeneste do rozehřáté trouby a nechte péct asi 45 minut, dokud okraje těsta nezrůžovějí a náplň nezpevní. Koláč nechte vychladnout ve formě a teprve pak krájejte.

Poznámka k receptu

Tenhle koláč je dokonalý kompromis pro milovníky tvarohových a makových náplní. Má výraznou makovou chuť, tvaroh mu ale dodá hedvábnou strukturu.

FORMA O PRŮMĚRU 28 CM

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...