Dutch baby pacake se svařenými švestkami I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřeju na 220 °C. Švestky omyju a rozpůlím. Nasypu je do rendlíku s vodou a lžící vanilkového cukru, přidám kousek vanilkového lusku a vařím je do změknutí, trvá to 10 až 15 minut. Mezitím připravím pánev o průměru asi 25 cm, dám do ní máslo a vložím ji do středu trouby.

2. Vejce, smetanu, mouku a třtinový cukr dám do mixéru a pořádně promixuju, dokud není těsto krásně našlehané. Je to záležitost jedné nebo dvou minut. Pak ho naliju do pánve s rozpuštěným máslem a vrátím do trouby. Palačinku peču zhruba 20 minut, musí být krásně nadýchaná se zlatými okraji. Postupně se zvětšuje a krásně zlátne, vážně je to lepší než fi lm! Abyste předešli frustraci z toho, že tuhle krásu někdo pro- švihne (děti si hrají, manžel si čte), tak je, prosím vás, všechny zavolejte ke stolu a až pak ji vyndejte z trouby, protože dutch baby po chvíli zase splaskne.

3. Nakonec ji pocukruju vanilkovým cukrem a servíruji s jogurtem a svařeným ovocem. Krásné víkendové ráno!

Poznámka k receptu

Dutch baby pancake připravuju ráda na víkendové brunche, není s ní žádná práce, přitom vypadá jako opravdové mistrovské dílo!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...