CHEESECAKE MATCHA

Seznam surovin

Korpus:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte korpus: troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem. Do nádoby od mixéru nebo food processoru vložte sušenky, cukr, sůl a máslo a rozdrťte na jemnou drobenku. Vsypte ji do formy a prsty upěchujte na dno. Pečte asi 10 minut, pak nechte vychladnout.

2. Mezitím připravte krém: v míse důkladně prošlehejte jogurt a čaj Matcha. Jakmile je jogurt dokonale obarvený, ručně ho pomocí stěrky promíchejte s krémovým sýrem. Pak přidejte cukr, sůl a postupně zašlehejte vejce, stále ručně, jinak krém zřídne. Formu důkladně obalte dvěma nebo třemi vrstvami alobalu. Nalijte krém na zchladlý korpus, formu posaďte do dostatečně velkého pekáčku a do poloviny zalijte vroucí vodou. Pečte v předehřáté troubě nejprve 15 minut na 180 °C, pak teplotu snižte na 120 °C a pečte ještě 50 minut. Správně upečený cheesecake je na okrajích pevný, ale uvnitř se stále chvěje. Nechte ho zchladnout na pokojovou teplotu a pak ho přes noc chlaďte v lednici. Podávejte ozdobený čokoládovými hoblinkami.

Poznámka k receptu

Práškový čaj Matcha je jako stvořený k pečení – snadno se zapracuje do těst a krémů a předá jim svou výraznou chuť i barvu.

NA FORMU O OBJEMU 20 CM

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...