BRETAŇSKÝ KOLÁČ FAR

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do misky nalijte rum, namočte do něj švestky a nechte aspoň 2 hodiny nasáknout. Troubu předehřejte na 200°C, formu vymažte máslem. V rendlíku přiveďte k varu mléko s cukrem a vanilkovými semínky, můžete k němu přihodit i prázdný lusk.

2. Ve větší míse ušlehejte vejce se solí. Z mléka odstraňte lusk a za stálého šlehání mléko pomalu přilévejte k vejcím. Sceďte švestky a k vejcím vlijte i rum, který se nevsákl. Pak postupně vmíchejte mouku.

3. Polovinu těsta nalijte do připravené formy, poklaďte ji švestkami a zalijte zbytkem těsta. Dejte formu do trouby a pečte 30 minut. Pak teplotu stáhněte na 180°C. Koláč vyjměte a potřete máslem. Vraťte ho zpět a pečte ještě asi 10 minut, dokud není propečený. Nechte ho zcela vychladnout, nakrájejte a podávejte.

Poznámka k receptu

Mimi tenhle koláč často připravuje, když je sama, aby jím překvapila muže a děti po návratu domů. Dodává jí pocit, že je správná „maman“, která rodinu vítá čerstvě upečeným moučníkem.

FORMA 18x28CM

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...