Banoffee pie

Seznam surovin

Korpus:

Slaný karamel:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve food processoru rozmixujte sušenky, preclíky a cukr, přilijte zchladlé rozpuštěné máslo a znovu krátce promixujte. Vzniklou směs upěchujte na dno a boky mísy, ve které budete banoffee servírovat, a nechte v lednici ztuhnout.

2. Do kastrůlku nalijte vodu, přidejte cukr a na mírném plamenu přiveďte k varu. Stáhněte plamen na minimum a nechte cukr zkaramelizovat. Dávejte pozor, karamel se snadno připálí. Pak přidejte na kostičky nakrájené studené máslo, smetanu a opatrně promíchejte. Po přidání smetany začne tekutina bublat. Hotovou omáčku nalijte na připravený korpus a vraťte zpět do lednice, aby karamel lehce ztuhl.

3. Oloupané banány nakrájejte na tenké plátky a rozprostřete na karamel. Smetanu, crème fraîche a semínka z vanilkového lusku ušlehejte dotuha. Krém naneste na plátky banánu a ozdobte nasekanou čokoládou.

Poznámka k receptu

Kombinace sušenek a slaných preclíků v korpusu je skvostná. Banány, lehký krém a perfektní máslový karamel dělají z banoffee pie dezert, který prozáří i nejpošmournější zimní den. Forma o průměru 24 cm.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...