Babiččin meruňkový koláč s drobenkou

Seznam surovin

Koláč:

Drobenka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce s oběma cukry ušlehejte do světlé pěny. Přidejte olej a ještě chvilku šlehejte. Přidejte třetinu osolené mouky a část mléka, opět třetinu mouky a zbytek mléka. Do zbylé mouky zamíchejte prášek do pečiva a vmíchejte do těsta.

2. Připravte drobenku: v míse smíchejte cukr s moukou, máslem a rukama vytvořte drobivou směs.

3. Těsto vlijte na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a stěrkou rozetřete. Těsto poklaďte rozpůlenými meruňkami, řeznou stranou nahoru, a bohatě posypte drobenkou. Pečte buď 50 minut, nebo dokud není špejle ponořená do těsta po vytažení suchá.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...