Arašídový koláč s medem

Seznam surovin

Na 1 koláč (8 kusů):

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 150 °C. Ručně spolu vyšlehejte rozehřáté máslo, arašídové máslo, cukr a med, až vznikne nadýchaná směs. Přidejte 1 vejce a míchejte znovu do pěny. Pak přidávejte vždy po jednom vejci a jedné lžíci mouky a pokaždé promíchejte v hladkou směs.

2. Až vmícháte všechna vejce, vsypte zbývající mouku a vše spojte v hladké těsto. Nakonec do těsta vmíchejte nasekané solené arašídy (soli se nebojte, „odpíchne” chuť).

3. Směs nalijte do koláčové formy (vymazané tukem a se dnem vyloženým pečicím papírem) a pečte asi 40 minut dozlatova, nebo až na špejli, vpíchnuté do středu koláče, ulpí jen vlhké drobečky.

4. Upečený koláč ihned hustě propíchejte špejlí a potřete asi 4 lžícemi medu. Koláč nechte ve formě úplně vychladnout. Pak ozdobte nasekanými arašídy a přes ně ho ještě jednou celý přelijte lžící medu

Poznámka k receptu

Razantní chuť „buráků” najde v tomto senzačním koláči další uplatnění.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...