Višňová nadýchaná peřina

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve si přichystáme višně. Omyjeme je, odstopkujeme a vypeckujeme. Takto ošištěné višně obalíme v polohrubé mouce.
2. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme s vodou a cukrem a přidáme k nim prášek do pečiva. Přisypeme mouku.
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
4. Na utřené žloutky dáme vrstvu ušlehaného sněhu. Těsto zlehka promícháme.
5. Do formy nebo na hlubší plech vymazaný sádlem a vysypaný hrubou moukou nalijeme těsto.
6. Hustě pokryjeme višněmi.
7. Pečeme v předem předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...