Waldorfský salát

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vlašské ořechy orestujeme na suché pánvi, až začnou vonět a lehce zezlátnou. Tím se zintenzivní jejich chuť. Pozor, nesmíme je restovat při vysoké teplotě a dlouho, jinak zhořknou. Polovinu jader necháme vcelku a polovinu nasekáme nahrubo.

Do větší mísy dáme polníček a všechny ořechy. Přidáme jablka, která rozkrojíme na osminky, odstraníme jádřinec a pokapeme limetkovou šťávou. Stonky celeru nakrájíme na tenké plátky (vzniknou podkovičky) a také přidáme k salátu.

Promícháme s dresinkem z majonézy, medu, soli, pepře a muškátového květu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...