Chobotnicový salát

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do většího hrnce dejte vařit vodu. Pokud máte celou chobotnici, odřízněte hlavu kousek nad chapadly a důkladně je propláchněte pod tekoucí vodou. Jakmile se voda vaří, vlijte do ní ocet a lžíci citronové šťávy a stáhněte plamen na minimum. Vařte asi 1,5 hodiny, dokud chobotnice zcela nezměkne.

2. Chobotnici nechte lehce zchladnout a nakrájejte na kousky, mrkev na tenké nudličky, šalotku nadrobno a zlehka promíchejte. Prošlehejte olej se zbylou citronovou šťávou, do mísy přidejte polníček a vmíchejte ochucený olej. Každou porci dochuťte maldonskou solí a čerstvě mletým pepřem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...