Krokety - základní těsto

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Horké brambory rozmačkáme a promícháme s moukou, solí a rozšlehanými vejci.

Ze hmoty vytvarujeme pomoučenýma rukama požadované tvary, které obalujeme v libovolných surovinách (inspirujte se naší nabídkou).

Krokety smažíme vždy pozvolna ve větším množství rozehřátého oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci) dozlatova.

Poznámka k receptu

Základní těsto můžeme před smažením obalit v nastrouhaných ořeších, kukuřičné strouhance, polohrubé mouce, petrželkové strouhance, vaječném bílku nebo v nastrouhaných piškotech.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...