Pečené brambory

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme kartáčkem (neloupeme je) a povaříme 8 minut ve vroucí osolené vodě. Hermelín a nivu nakrájíme na kostičky a promícháme s částí nakrájených bylinek. Jablko omyjeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřince.

Povařené brambory slijeme, po prochladnutí z každé odřízneme podélně vršek ("pokličku") a část dužniny vydlabeme lžičkou. Brambory osolíme a vnitřky vyložíme plátky slaniny, osminkami jablek a sýrovými kostičkami s bylinkami. Přiklopíme je odříznutými pokličkami a každou bramboru spolu se zbylými bylinkami zabalíme zvlášť do archu alobalu.

Zabalené brambory rozložíme na mřížku rozehřátého grilu a grilujeme asi 30 minut.

Poznámka k receptu

Brambory lze upéct i v troubě. Po naplnění je rozložte do zapékací mísy, lehce podlijte vodou a pečte asi 20 minut při 180 °C. Místo hermelínu a nivy můžete použít sýr Vltavín.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...