BRAMBOROVÝ SALÁT I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Den předem uvařte brambory. Omyjte je, vložte do hrnce s vodou, osolte a ve slupce uvařte doměkka. Mrkev, petržel a celer oloupejte a uvařte v osolené vodě. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte pod tekoucí vodou a oloupejte.

2. Vychladlé brambory oloupejte a spolu s mrkví, petrželí, celerem a vejci je pomocí mřížky nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Promíchejte, lehce osolte a opepřete. Okurky nakrájejte na drobné kostičky a společně s okapaným hráškem přidejte do mísy. Jablko oloupejte a nastrouhejte, šunku zbavte případné tučné části, nakrájejte na kostičky a přidejte k ostatním surovinám. Rukou všechno zlehka promíchejte.

3. Do mísy přidejte majonézu, podle chuti jogurt a dobře promíchejte. Nechte salát spíše méně dochucený – šunka mu dodá slanost, proto je lepší s dochucením počkat, až se rozleží a chutě prolnou. Mísu přetáhněte potravinářskou fólií a salát nechte uležet do Štědrého dne. Pak ho ochutnejte, dosolte, dopepřete nebo dolaďte citronovou šťávou.

Poznámka k receptu

Každá rodina má svůj oblíbený salát, vyladěný přesně podle chuti. Ať už je vaším tajemstvím kousek jablka, přidá- ní zakysané smetany, nebo nezvyklá bylinka, dejte mu dost času, ať se rozleží. Jen tak bude naprosto dokonalý.

ODLEŽENÍ PŘES NOC

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...