Polévka se zelím a dršťkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji společně se slaninou v hrnci na rozehřátém másle. Přidáme propláchnuté dršťky, protlak a bazalku nebo oregano, promícháme, krátce orestujeme, zalijeme vývarem a vaříme 35 minut.

Oloupané brambory nakrájíme na kousky, zelí na nudličky a omytá rajčátka na čtvrtky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. Vše přidáme k základu v hrnci, ochutíme solí a pepřem a polévku vaříme pod pokličkou dalších 30 minut, dokud nejsou zelenina i dršťky měkké.

Na závěr přidáme fazole, polévku promícháme a podle potřeby dochutíme. Odstavíme ji z ohně a vmícháme utřený česnek.

Poznámka k receptu

Ve Švýcarsku se málokterý pokrm obejde bez sýru. Polévku můžete před podáváním posypat strouhaným parmazánem nebo ementálem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...